• Zatvorenie triedy slniečka v MŠ

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ oznamuje, že na základe Rozhodnutia RÚVZ ZA z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 zatvára triedu slniečka v MŠ.

            Rozhodnutie RÚVZ.

            Deti tejto triedy zostávajú od stredy 10.11.2021 v domácej karanténe. Prezenčné vyučovanie bude obnovené v utorok 16.11.2021.

            Podľa rozhodnutia RÚVZ ZA v karanténe ostávajú len deti triedy slniečka. Rodičia, súrodenci alebo iní členovia spoločnej domácnosti nemusia absolvovať domácu karanténu.

            Odporúčame Vám monitorovať zdravotný stav detí, v prípade zhoršenia resp. podozrenia na výskyt ochorenia COVID-19 urýchlene kontaktujte svojho pediatra, ktorý upresní ďalší postup. Prosím informujte aj vedenie školy, resp. triednych učiteľov.

          • Ako sa slávi sviatok zosnulých v iných kútoch sveta?

          • Začiatok novembra sa každoročne nesie v duchu spomienok na všetkých zosnulých. S láskou spomíname na našich blízkych, ktorí už nie sú medzi nami. V našej krajine má úcta k mŕtvym silnú tradíciu, počas ktorej navštevujeme cintoríny, pálime sviece a kladieme vence na hroby.

            Tento čas sme s deťmi v ŠKD z oddelenia 3 využili na spoznavánie zvykov tohto dňa v iných krajinách. V deň pred jesennými prázdninami sa deti preobliekli do strašidelných kostýmov. Tie sú typické pre sviatok Halloween uznávaný najmä v Severnej Amerike a Veľkej Británií, ktorý sa slávi 31. októbra. Symbolom sú tiež vyrezávané tekvice s rôznymi strašidelnými motívmi.

            Pre deti boli pripravené rôzne úlohy a hry ako napr. tipovanie hmotnosti tekvice a jej následné overenie vážením, tekvicový bowling, pripnutie motýlika na krk kostlivca so zaviazanými očami a pochutnali si aj na halloweenských dobrotách.

            Kreatívnou formou sme poňali sviatok Diá de los Muertos v preklade „deň mŕtvych“, ktorý je najobľúbenejší a najvýznamnejší sviatok v Mexiku. Symbolmi sú cukrové lebky a veselé farebné kostýmy kostlivcov. Mexičania vo svojich domovoch vytvárajú zdobené oltáre, aby privítali dobrých duchov. Priebeh týchto osláv mali deti možnosť vidieť v rozprávke Coco, ktorú sme si spoločne pozreli, no a následne vyrobili veselého, farebného kostlivca.

            Ako to všetko u nás v oddelení prebiehalo si môžete pozrieť na fotkách😊

          • DUŠIČKY ČI HALLOWEEN?

          • Žiaci 1. B v tom už majú jasno. Posledný deň pred jesennými prázdninami si vysvetlili rozdiel medzi týmito sviatkami. Na návštevu prišla aj školáčka priamo z Londýna, s ktorou hľadali ich spoločné i rozdielne znaky. Hoci bola výzdoba triedy i kostýmy strašidelné, žiaci sa nezľakli ani učenia. Čo-to „pospíkovali“ aj po anglicky s LONDÝNČANKOU OLÍVIOU. Tá prehlásila, že v našej škole sa jej páči omnoho viac ako v tej anglickej. Veselé DUŠIČKO – HALLOWEENSKE aktivity pokračovali aj v ŠKD. Maľovalo sa na tváre, pili sa zázračné drinky, jedli sa potvorky - zabávalo sa.