• Oznam pre rodičov budúcich prvákov

          • Prosíme rodičov budúcich prvákov, ktorí sú zapísaní do triedy pre deti so všeobecným intelektovým nadaním a boli na testoch v inom centre ako CPPPaP v Žiline na Predmestskej ulici, aby nás kontaktovali, najlepšie osobne, počas prvého júlového týždňa medzi 8:00 a 14:00 hod.

          • Posledné spoločné dobrodružstvo Gorazďákov zo 4.A

          •     Po celoročnej usilovnej práci sme sa vybrali načerpať novú energiu do prírody. Navštívili sme jednu z najkrajších horských chát tesne pod vrchom Suchý. Aj jej názov je Chata pod Suchým a je v prevádzke už od roku 1948.
             

               Cestou sme si vychutnávali ticho a krásy vysokohorského prostredia. Cesta nám ubiehala rýchlo. Spríjemňovali sme si ju našimi obľúbenými piesňami. Po príchode sme sa občerstvili dobrotami, ktoré nám ponúkala samotná chata. Po chutnom obede sme sa ubytovali a nasledoval oddych. Veľmi rýchlo sme načerpali nové silly. Po oddychu sme sa vybrali objavovať prírodné krásy Malej Fatry. Na neďalekej lúke sme si zasúťažili a vychutnali si nádhernú scenériu vrchu Suchý. Aký by to bol výlet v prírode bez večernej opekačky?
                    Po rannom prebudení nás čakali chutné raňajky, ktoré nám pripravili tety kuchárky.
                  Plní pozitívnej energie a zážitkov sme sa vybrali na cestu späť. Bola to obrovská zábava. Cestou sme sa ešte zastavili navštíviť zrúcaninu hradu Varín, ktorú všetci poznáme pod názvom Starhrad.
                    Naše veľké ĎAKUJEME patrí našim skvelým mamičkám, oteckom a tetám, ktoré nás sprevádzali a strávili s nami nezabudnuteľné chvíle.
                   Ak aj Vy budete potrebovať načerpať novú energiu, môžete navštíviť toto čarovné miesto. Určite to stojí za to.

          • Oznam pre rodičov budúcich prvákov

          • Prosíme rodičov budúcich prvákov, ktorí sú zapísaní do triedy pre deti so všeobecným intelektovým nadaním a boli na testoch v inom centre ako CPPPaP v Žiline na Predmestskej ulici, aby nás kontaktovali, najlepšie osobne, počas prvého júlového týždňa medzi 8:00 a 14:00 hod.

          • Letné astronomické kino

          •  Čakanie na letnú dovolenku si môžete spríjemniť už tento piatok! Krajská hvezdáreň v Žiline opäť pripravila zábavné aj poučné podujatie "Letné astronomické kino". Tento týždeň si povieme niečo o nočných svietiacich oblakoch, no môžete sa tešiť aj na pozorovanie letnej večernej oblohy a hlavne na svietiace 5 metrové nafukovacie modely Mesiaca, Marsu a Jupitera! Tešíme sa!Viac o podujatí nájdete tu  https://bit.ly/3rfuFzP 

          • Bádatelia šiestaci

          • Hodiny fyziky sme si v šiestych ročníkov spestrili aj v druhom polroku žiackymi projektami.

            Žiaci si vyberali jednu z viacerých tém týkajúcich sa správania sa telies v kvapalinách a plynoch. Žiaci ostatným vysvetlili, ako pracuje dané zariadenie alebo pomocou vhodného pokusu vysvetlili podstatu daného javu.

            Dozvedeli sme sa princíp teplovzdušného balóna, vznášadla, vetroňa, lávovej lampy, lode, hustomeru alebo pontónu. Vysvetlili nám, ako vzniká morský prúd alebo čo to je aerodynamický paradox.

            Pri práci na projekte využili svoje vedomosti, hľadali nové informácie, zapojili tvorivosť, prácu podľa návodu a cvičili sa aj v trpezlivosti, presnosti. Dôležité bolo zorganizovanie si práce, aby všetko stihli pripraviť do určeného termínu a samozrejme aj práca v dvojiciach resp. trojiciach.

            Väčšina žiakov vytvorila projekty, ktoré boli zaujímavé, prepracované a originálne.

            Mgr. Petra Vácvalová

          • Dobrodružstvo v prírode 4.A

          •    V samom srdci Javorníkov, v nádhernom a tichom horskom prostredí, sa v dňoch 19.6. – 23.6.2023 zúčastnili žiaci 4.A triedy dlho očakávanej „Školy v prírode.“

               Po príchode do spomínaného prostredia sme sa ubytovali v horskom hoteli František, kde už na nás čakali útulné izby. Po výbornom obede sme sa zoznámili s našimi animátormi Sydney, Muška, Kinderko, Ellie a Šamanom. Hneď sme sa vrhli na program, ktorý si pre nás pripravili. Rozdelili sme sa do tímov, premysleli si názov, ktorý nás charakterizoval. 

                 Počas celého pobytu sme od rána do večera plnili množstvo úloh.  Začiatkom každého dňa bola ranná športovo- tanečná rozcvička. Počas nej sme získali energiu na celý deň. Keďže nám počasie naozaj prialo, väčšinu času sme strávili vonku. Samozrejme, počas pobytu nesmelo chýbať kúpanie v bazéne s množstvom hier a súťaž.

               Dni utekali veľmi rýchlo. Posledný večer nás čakalo vyhodnotenie družstiev a rozlúčková diskotéka s úžasnými animátormi, ktorí si pre nás pripravili množstvo prekvapení. Všetci sme boli obdarovaní krásnym diplomom a tričkom. Vybrať sme si mohli aj klobúčik, slnečné okuliare alebo kľúčenku.

             Naše veľké ĎAKUJEME patrí p. doktorke MUDr. Magdaléne Strýčkovej za vynikajúcu opateru, starostlivosť a profesionálny prístup.

               Bolo to naše posledné spoločné týždenné dobrodružstvo. O to viac sme si ho užili. Všetky zážitky a dobrodružstvá ostanú navždy v našich srdiečkach.

             

          • Gorazďáci spoznávajú svoje rodné Slovensko

          •   Najlepším učiteľom je skúsenosť a nie niečí skreslený pohľad." Jack Kerouac

              Týmto výrokom amerického prozaika a básnika sa riadia aj naši Gorazďáci. Preto sa vo štvrtom ročníku rozhodli spoznávať rodné Slovensko nielen na hodinách vlastivedy, ale objavovať jeho nádherné zákutia aj osobne.

              A kam všade nás zaviedla naša túžba po poznaní? A aké krásy nášho rodného Slovenska sa nám podarilo objaviť, si môžete pozrieť v našej galérii.