• Priatelia z DSS Synnómia

          •    „Priatelia nám pomáhajú získať sebadôveru a dodávajú nám odvahu pustiť sa do vecí, o ktorých by sme bez nich možno ani neuvažovali.“  Lorna Byrne


                    A takýmito úžasnými priateľmi sa pre našich Gorazďákov zo 4.A stali klienti z DSS Synnómia na Vlčincoch.

                  Opäť po roku sme sa rozhodli utužiť naše priateľstvo. Strávili sme spolu niekoľko nezabudnuteľných predvianočných chvíľ.

                   Na Mikuláša dostali naši Gorazďáci ten najkrajší a najúprimnejší darček v podobe Mikuláša, čertíkov a anjelika klientov z DSS.

                Týždeň pred Vianocami sme my navštívili našich kamarátov v DSS Synnómia. Opäť sme so svojimi úžasnými rodičmi, kamarátkou Miškou a Sašenkou zabalili svoju lásku do krabičiek od topánok. Premenili ju do drobností a maličkostí, ktoré putovali do tých správnych rúk. Okrem darčekov sme si piesňami, tančekom a vinšami vzájomne spríjemnili predvianočné chvíle.

                  Naše veľké ĎAKUJEME patrí p. riaditeľke Ing. Anetke Vavrikovej za krásne poďakovanie, ktoré nám osobne prišli odovzdať naši kamaráti z DSS so svojou p. vychovávateľkou.

               Naše srdiečka zahrieva úprimná radosť z nášho vzájomného priateľstva. Už teraz sa tešíme na ďalšie veľmi príjemne strávené spoločné chvíle.

          • Oznam pre rodičov žiakov stravujúcich sa v školskej jedálni

          • Rozpis platieb za obedy za mesiac február. Prosím rodičov, aby pri platbách uvádzali správny variabilný symbol a platili za každé dieťa zvlášť s jeho variabilným symbolom. Na stránke strava.sk(cz) už je v zostatku odpočítaný aj mesiac február.

            február 2023 má:

            MŠ - 20 stravných dní 

            20x2,25 EUR = 45 EUR

            predškoláci 20x0,95 EUR = 19 EUR

            ZŠ - 18 stravných dní 

            1.st: 18x1,85 EUR = 33,30 EUR

            2.st: 18x2,05 EUR = 36,90 EUR

            Žiaci s dotáciou:

            1.st: 18x0,55 EUR = 9,90 EUR

            2.st: 18x0,75 EUR = 13,50 EUR

            Uvedenú sumu, ktorú je treba zaplatiť na mesiac február, si môžete zaplatiť aj cez internetbanking, ak poznáte variabilný symbol, tak ho uviesť a do poznámky uviesť meno dieťaťa alebo žiaka.

            Číslo účtu ŠJ: SK79 5600 0000 0003 0404 4002

          • Gorazďáci na lyžiach

          • K zime patrí poriadna lyžovačka. Aj my, Gorazďáci zo 4.A so svojimi súrodencami a kamarátmi z 2.A sme opäť absolvovali  lyžiarsky výcvik.

                   Aj keď sa zima tento rok ešte neukázala v plnej kráse, nezľakli sme sa.  Plní očakávania na naše každoročné zimné dobrodružstvo sme sa vydali za novými zážitkami.

                    Nevedeli sme sa dočkať pondelka rána. Nedočkaví sme si naložili celý lyžiarsky výstroj do autobusu a vydali sme sa na cestu do Vrátnej. Tu na nás už čakali naši inštruktori lyžovania Maťko, Janka a Kiara. A nielen oni. Ale aj krásna zasnežená príroda. Dokonca aj slniečko sa rozhodlo potešiť nás a ohrievalo nás svojimi lúčmi.

                    Hneď od prvých chvíľ sme s nadšením počúvali svojich nových učiteľov a robili sme všetko pre to, aby práve my sme mohli v piatok stáť na stupni víťazov a pýšiť sa medailou z pretekov. Najväčší pokrok urobili spolužiaci, ktorí sa v pondelok prvýkrát postavili na lyže. Na konci už dokázali bezpečne zlyžovať celý kopec. 

                   Posledný deň čakala na našich lyžiarov odmena. Okrem zážitkov, dobrodružstiev a nových získaných pohybových zručností sme si odniesli domov diplomy a medaily.

                    Naše veľké poďakovanie patrí lyžiarskej škole FATRASKI a jej skvelým inštruktorom Maťkovi, Janke a Kiare.

             

          • NÁŠ ROZBEH DO NOVÉHO ROKA

          • ​​​​​​​​​​​​Začiatok nového roka nemohol začať pre nás krajšie. Po návrate do školských lavíc a radostnom zvítaní sa, sme sa pustili s vervou do práce. Už druhý týždeň po nástupe do školy nás čakalo veľmi milé prekvapenie. Ešte v priebehu decembra sme sa zapojili do výtvarnej súťaže, ktorú organizoval eTwinning - Európska platforma školského vzdelávania so sídlom v Žiline. Súťaž mala názov: "Škola, akú by som chcel/a." Táto súťaž mala dve kategórie. My sme patrili do tej, v ktorej sme mali svoje nápady o vysnívanej škole vyjadriť  kresbou. Mala to byť naša vízia, predstava našej školy budúcnosti, kde sa fantázii medze nekládli. Naše predstavy boli rôzne, no všetci sme túžili nakresliť školu, o ktorej naozaj snívame. Mohli sme sa pri kreslení vyhrať s fantáziou a to nás hnalo, aby tie naše školy boli znázornené tak, aby sme sa v nich cítili naozaj skvele. 


            Šťastie sa na nás usmialo, naše kresby sa páčili a my sme boli ocenení. Prišli nám milé ceny, ktoré nás veľmi potešili. Inšpirovali nás, aby sme aj naďalej usilovne pracovali a pokúšali šťastie v súťažiach. Najviac nás potešil  sprievodný ďakovný list, v ktorom bol dodatok, ktorý nás úplne dostal do veľkého jasotu a radosti. Citujeme: "Vaše kresby spolu s detailnými popismi vašich vysnívaných škôl boli najprepracovanejšie zo všetkých. Klobúk dole!"  No, nie je to úžasné? Pre nás určite áno.

            S prianím všetkého dobrého do nového roka žiaci 7. oddelenia ŠKD a Katka.

          • Oznam pre rodičov

          • Prosíme rodičov, ktorí poberajú dávky v hmotnej núdzi tých, ktorí sú posudzovaní ako domácnosť na hranici životného minima a ich deti majú nárok na dotáciu na stravu, aby si išli vybaviť na II. polrok nové potvrdenie na ÚPSVaR.

            Rodičia detí z UKRAJINY – je potrebné taktiež vybaviť nové potvrdenie na II. polrokTlačivo na stiahnutie tu.

            Potvrdenia z ÚPSVaR prosíme ihneď doručiť ekonómke školy, prípadne riaditeľovi školy.

            Tí rodičia, ktorí nepracujú alebo nemajú možnosť si uplatniť daňový bonus, musia doložiť nové čestné vyhlásenie na II. polrok. Tlačivo na stiahnutie tu.

            Od 1.1.2023 sa zvyšuje daňový bonus na dieťa do 18 rokov na 140 eur.

            Žiaci, ktorí už dovŕšili 15 rokov, nebudú mať automaticky nárok na dotáciu na stravu od januára 2023, nakoľko už nie je možnosť poberať súčasne dotáciu, aj daňový bonus.

            Tlačivo čestné vyhlásenie bude dostupné tu na stránke Edupage alebo priamo u ekonómky školy.