• VEĽKONOČNÉ PRIANIE ŽIAKOV Z TURISTICKÉHO KRÚŽKU

          •      Prajeme Vám radostné prežitie veľkonočných sviatkov. Nech je Váš príbytok plný pokoja, stôl hýri hojnosťou a srdcia blízkych sú naplnené láskou a porozumením.

                   A ako sme sa my pripravovali na sviatky jari?

                  Môžete si pozrieť v našej galérii.

          • Knižný veľtrh

          •  

             

                  Dni sa predlžujú, noci skracujú. Snežienky a medvedí cesnak sú neklamným dôkazom toho, že jar je neodškriepiteľne tu. Ako každý rok sa mesiac marec nespája len s príchodom jari, ale nesie sa  tiež v znamení kníh. Navštevujú sa knižnice, rôznými spôsobmi sa tvoria knihy a intenzívnejšie sa podporuje čítanie.

                Aj školské kluby  našej školy sa zapojili do témy, ktorá ma podporiť záujem detí o čítanie, a to knižným veľtrhom. Uskutočnil sa 28.3. v priestore školskej jedálne,  ktorého súčasťou bola i téma dať veciam druhú šancu , tvorba záložiek do kníh a láskavé srdce.

            ​​​​​​​

            ​​​​​​​

            ​​​​​​​

                 Po jarných prázdninách deti 1.- 8. oddelenia prinášali postupne do svojich školských klubov knižky rôznych žánrov , ktoré už dávno prečítali a radi by ich posunuli niekomu inému. Na knižnom veľtrhu ich tak mohli vymeniť za tie, ktoré priniesli ich spolužiaci, či kamaráti. Mnohé knihy boli z oblasti rozprávok, encyklopédií, beletrie, časopisy, komiksy, nechýbala ani cudzojazyčná anglická literatúra a záložky, ktoré deti spoločne s pani vychovávateľkami tvorili v svojich oddeleniach ŠKD.

                 V závere príjemného popoludnia s veľtrhom deti, ktoré priniesli najviac kníh a rozhodli sa niekoho výberom knihy obdarovať, boli za láskavé srdce odmenené sladkou drobnosťou.

                 Radosť z výberu knihy, očakávania nových zážitkov pri ich čítaní  prezrádzal úsmev na tvári a iskra v oku každého dieťaťa. Nik neodišiel s prázdnymi rukami a s veľkým záujmom sa  po návrate do svojich oddelení pustili do listovania, čo zaujímavé na nich v knihách čaká.

             

            Aby sa knižný veľtrh mohol uskutočniť v podobe, v ktorej prebiehal, ďakujeme nášmu vedeniu školy, personálu školskej kuchyne za ústretovosť a ochotu i za pomoc s úpravou školskej jedálne pani Šottníkovej a Labudovej.

             

          • ŽIVOT JE AKO KNIHA - MAREC MESIAC KNIHY

          • "Človek, ktorý nečíta knihy,

            nemá žiadnu výhodu oproti tomu,

            ktorý nevie čítať."

            (Mark Twain)

            Život je ako kniha. Píše príbeh, ktorý žijeme. Jeden sa píše aj v našom Školskom klube detí. Veru, aj u nás to žije jedným veľkým príbehom. Každý deň je iný, každý deň je výnimočný. V mesiaci marec sme sa okrem medzinárodných dní venovali téme mesiaca. Marec - mesiac knihy. Táto téma by mohla byť každý mesiac. Vedieť nájsť si čas, zobrať si knihu, sadnúť si a ponoriť sa do tajov príbehov. Prežívať príbehy s hrdinami a rozvíjať svoju fantáziu.

            My v ŠKD sme sa zahrali na malých autorov. Vyrábali a tvorili sme svoju vlastnú knihu. Boli sme takí hrdí! Mohli sme rozvíjať svoj talent. Boli sme spisovateľmi, ilustrátormi, vydavateľmi, či na konci aj samotnými čitateľmi. Prešli sme si históriu kníh. Ich celú cestu od lesa až po čitateľa. Kniha prejde kus cesty, kým si nájde toho svojho a dostane sa mu do rúk. Ku knihe neodmysliteľne patrí záložka. Vyrobili sme si svoje vlastné, ba dokonca sme si ju podľa návodu mohli vyrobiť aj z nášho časopisu Enviráčik.  S  jeho pomocou, práce s ním a čítaním z neho sa prehlbuje náš vzťah k čítaniu. Vzťah ku knihe a časopisu.

            Na samý záver mesiaca sme si malým projektom zopakovali celú cestu knihy, kým sa dostane ku čitateľovi.

            Kniha má v dnešnej dobe veľkú konkurenciu. Či je to internet, rôzne hry, televízia. Skúsme čítaním nájsť to čaro a moc preniesť sa do ríše fantázie.

            "Milujme svoje knihy, aby sme si nimi vyzdobili svoje srdcia a duše."

            Žiaci 7. oddelenia ŠKD a Katka.

          • 🌙Nocujeme vo verejnej knižnici🌙

          •  📖 1️⃣ 7️⃣1️⃣9️⃣ spacích miest po celom svete, takmer 8️⃣6️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ detí - z toho rekordných 4️⃣1️⃣6️⃣ miest na Slovensku a takmer 2️⃣3️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ slovenských detí

            👧🧒📖 18. ročník Noci s Andersenom na Slovensku sa konalo pri príležitosti Andersenovho výročia v dňoch od 31.03.-01.04.2023.

             

            Rozprávková noc plná kreativity, tvorivosti, čítania, réžie, choreografií, ale i skúšky odvahy v tajných zákutiach, tme, či zdolávanie prekážok pri hľadaní pokladu podľa indícií. Aj to je výučba Andersenovej SJL na 2.stupni tak trošku  neandersenovsky /spojenej s prespávačkou/.

             

            Ďakujeme Krajskej knižnici v Žiline, sponzorom tohoto projektu za túto nezabudnuteľnú možnosť a perfektnú organizáciu v akejkoľvek nepredvídanej udalosti.

            Žiakom našej školy, za odvahu a divadelný výkon vystúpiť v hlavnom programe, a v neposlednom rade aj medzipredmetovým vzťahom. 

            Všetci si zaslúžia🥇

          • Autorská inscenácia v Bábkovom divadle Žilina

          • Dňa 03. apríla sa žiaci  5.ročníkov v rámci vyučovania SJL, skvalitňovania vyučovacieho procesu a rozvíjania čitateľskej gramotnosti, zúčastnili návštevy  Bábkového divadla Žilina, kde si mohli pozrieť inscenáciu Vašej Bandy s názvom “Iní”, v rámci prehliadky detskej dramatickej tvorivosti pod názvom Divadelný medveď 2023.

            Krása spočíva v odlišnosti, o hľadaní vlastnej hodnoty, stotožnení sa so sebou samým, že byť iný-výnimočný, sčítaný, či inteligentný, odstrčený, osamelý, nepochopený-nie je vôbec v spoločnosti jednoduché a aj to sú dôvody prečo čelíme šikane.  

            Ďakujeme Kultúrnemu stredisku Žilina za pozvanie. 

             

             

             

             

          • Nočné dobrodružstvo s pánom Andersenom

          •           „Čítanie sú otvorené dvere do čarovného sveta.“

                                                                                                  Francois Mauriac

                    A keďže aj naši Gorazďáci z turistického krúžku milujú knihy, rozhodli sa navštíviť svet zázrakov a fantázie. A kde môže byť čarovnejšie ako v knižnici?

                     Pri príležitosti Medzinárodného dňa detskej knihy a výročia narodenia dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena strávili noc plnú zábavy a dobrodružstiev v Krajskej knižnici v Žiline.

                 Pani knihovníčky spolu s piatakmi našej školy si pre nich pripravili zaujímavý a dobrodružný program. Patrí im za to naše veľké ĎAKUJEME. Už teraz sa tešíme na ďalšiu spoločnú akciu.

             

          • 22. MAREC - DEŇ LESOV

          • "V lese, v parku, v našom sade,

            stromy rastú takmer všade.

            Listnaté aj ihličnaté,

            poľahky ich rozpoznáte."

            (Silvia Cíbiková)

            Les je spoločenstvo organizmov žijúcich v lesnej pôde. Sú to stromy, byliny, huby, živočíchy a mikroorganizmy. Žijú vo vzájomných vzťahoch. Lesy majú ekologický význam, sú súčasťou krajiny. Majú hospodársky význam a sú dôležité pre zdravie a pohodu človeka. Toto všetko sme si v našom oddelení ŠKD upevnili. Veľa sme si pamätali z hodín prírodovedy, táto téma nás baví.

            Vieme, že lesy sa nám strácajú, je veľa výrubov stromov. Aj nepriaznivé poveternostné podmienky ovplyvňujú život v lese a jeho stav. No najviac do života lesov zasahujú ľudia. Okrem výrubov stromov je to aj jeho neustále znečisťovanie. Veľa sa rozprávame, ako chrániť naše lesy, ako sa v nich správať.

            5 pravidiel slušného správania sa v lese:

            1.Hlavné pravidlo, ktoré by nám malo byť dobre známe je, že v prírode nezanechávame odpadky. Vyhodíme ich do koša alebo si ich odnesieme naspäť domov a vyhodíme ich tam.

            2.Oheň zakladáme len na miestach, ktoré sú na to určené.

            3.Netrháme rastliny, ktoré sú chránené.

            4.Neznáme nálezy oznámime organizáciám.

            5.V neznámych miestach chodíme len po vyznačených chodníkoch.

            Naše tvorenie na tému Les bolo príjemným spestrením našich dní. Vieme, že lesy si máme chrániť. Svojím správaním sa budeme snažiť o jeho ochranu a neznečisťovať ho.

            Žiaci 7.oddelenia ŠKD a p. vychovávateľka Katka.

          • PYŽAMOVÝ DEŇ

          • Po úspešnom "FAREBNOM DNI" sa ŽŠP rozhodol zorganizovať aj "PYŽAMOVÝ DEŇ". Tentokrát museli žiaci prísť do školy alebo sa prezliecť do pyžama v škole. Avšak podmienkou získania bodov bola aj plyšová hračka/plyšové hračky, ktorú/é museli mať v škole so sebou. Najväčšiu účasť mala trieda 1. C, 2. B, 2. A, a 4. A z prvého stupňa a 8. A z druhého stupňa. Druhé miesto obsadili 1. B a 5. C. Tretí skončili 3. C a 6. B. Ďakujeme žiakom za početné zapojenie sa v súťaži. Pripíšte si body, očakávajte sladké potešnie a do konca šk. roka  ešte nejakú súťažnú "habaďúru". :)

          • 21. MAREC - DEŇ VODY = VODA JE ŽIVOT

          • "Kvapká kvapka len sa leje,

            kvapôčka sa na nás smeje.

            Pošteklí nás na líčka,

            naša vzácna vodička.

            Aj keď padá z neba,

            chrániť nám je treba."

            V tento významný deň sme si pestrými aktivitami pripomenuli vzácnosť VODY a dôležitosť jej ochrany. 2,1 miliardy ľudí nemá prístup k pitnej vode a hygiene. Na poplach volá aj znečistenie vody na celej planéte.

            Situácia s plytvaním vody a jej nedostatkom je vážna. My, žiaci v 7. oddelení ŠKD sme presvedčení, že neustálim pripomínaním si tejto situácie, môžeme jej ochranu zvýšiť. Aspoň vo svojom okolí. Či už doma alebo v škole.

            Kolobeh vody je veľmi dôležitý. Sme toho svedkami každý deň. Malou aktivitkou sme si ho tiež pripomenuli. Aby sme predsa len nemali pochybnosti o tom, či je voda náš život alebo nie, pozreli sme si rôzne dokumentárne filmy. Pre nás bolo a je najdôležitejšie vedieť, ako šetriť a neplytvať vodou.

             

             

            Voda je prítomná vo všetkom, čoho sa dotýkame a čím sme. Vážme si ju! Je darom, ktorý nie je samozrejmosťou. Buďme všímaví, buďme citliví na rôzne druhy znečistenia vody či jej nešetrného používania. Priložme ruku k dielu a buďme zodpovední!

            Žiaci 7. oddelenia ŠKD a p.vychovávateľka Katka.

          • Nástenka na témy : Jarné kvety, Morský svet, Veľká noc

          • Žiacky školský parlament sa rozhodol pre nové zadanie tém na vytvorenie násteniek. Avšak tentokrát boli až tri, z ktorých si triedy mohli vybrať. Boli to - Jarné kvety, Morský svet a Veľká noc. Hodnotenie prebiehalo priamo, žiaci nehlasovali prostredníctvom ankety. Ako najkrajšiu nástenku si predsedovia zvolili nástenku 6. A triedy. Druhé miesto patrí 6. C a 9. B a tretí skončili žiaci zo 7. C. Umiestnenie tried je totožné ako umiestnenie fotiek v albume. Teda 4. fotka je trieda 5. C, piata 7.D atď. Za zapojenie ďakujeme všetkým zúčastneným. Nezabudnite si pripísať body z nástenky.

          • Slávik Slovenska 2023

          • "Spievajže si, spievaj, spevavé stvorenie, veď je spev najmilšie tvoje potešenie."

            Dňa 28.3. 2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Slávik 2023, ktorého sa zúčastnili naši šikovní speváci z prvého stupňa. Súťažili vo dvoch kategóriách: prváci +druháci, tretiaci +štvrtáci.

            Všetci zúčastnení boli vynikajúci, potešili nás pestrým výberom piesní, krásnym spevom a zaujímavými hlasmi. Oceňujeme aj odvahu vystúpiť pred spolužiakmi, obecenstvom a prísnou porotou. Bolo náročné vybrať troch najlepších, pretože všetci boli skutočne talentovaní.

            Prajeme vám, milé deti, nech vás chuť spievať neopúšťa, nech vám spev robí radosť a spríjemňuje život. Spievajte, robte spevom radosť všade navôkol a svet bude hneď krajší!

            Tešíme sa na vás opäť o rok. Vaše pani učiteľky :)

          • 28. MAREC - DEŇ UČITEĽOV

          • "Keď chceme byť múdri a s nami celý svet,

            učme ľudí.

            Učiť nie, aby sme učili,

            ale aby vedeli.

            Vedieť nie, aby vedeli,

            ale aby položili ruku k dielu."

            (Ján Amos Komenský)

            Ján Amos Komenský sa narodil 28.3.1670. Bol to pedagóg, jazykovedec, prírodovedec, humanista, filozof a politik. Deň jeho narodenia je na Slovensku, ako aj v Česku Dňom učiteľov.

            Tento deň oslavujú všetci učitelia, pedagógovia. Vzdelávajú a vychovávajú žiakov, študentov. Toto povolanie je pre mnohých poslaním. Mať tú možnosť rozvíjať, formovať a v mnohom posúvať deti je darom.

            Škola bez učiteľa, je ako prázdna kniha. No škola nemôže byť len bez nich. Do školy patria aj nepedagogickí zamestnanci a pracovníci jedálne. Oni všetci sú súčinní pri chode školy.

            V našej škole tomu nie je inak. Pri rôznych akciách nám vychádzajú v ústrety a pomôžu vždy keď treba. Tak, ako tomu bolo aj pri našej poslednej veľkej spoločnej akcii "Karneval". Na jeho príprave a samotnej realizácii sa zapojili všetci.

            Touto cestou chceme poďakovať najmä vedeniu školy za ústretovosť a možnosť pripraviť túto veľkú akciu. Poďakovanie patrí aj všetkým pani učiteľkám z 1. stupňa za prípravu detí do masiek, za dozory na chodbách a bezpečnosť detí.

            Karneval bol hlavne akciou ŠKD. Ďakujeme všetkým pani vychovávateľkám za pomoc, prípravu a samotnú realizáciu akcie.

            Veľké ďakujeme patrí pánovi učiteľovi Židekovi a jeho žiakom, ktorí sa podieľali na výzdobe telocvične. 

            Ďakujeme aj pani kuchárkam za prípravu vynikajúceho čaju na občerstvenie pre deti.

            V neposlednom rade ďakujeme pánovi Benikovskému, predsedovi ZRŠ a rodičom za finančný príspevok pri zakúpení malých darčekov a odmien pre naše deti v maskách.

            Naozaj vidíme, že škola, to nie sú len učitelia. Nemôžeme zabudnúť ani na inkluzívny tím, ktorý tvoria asistentky, pani špeciálna pedagogička a pani psychologička.

            O čistotu a chod našej školy sa nám starajú panie upratovačky a pán školník. Financie nám spravuje pani ekonómka a náš pán tajomník sa stará o dokumenty a dokladové náležitosti.

             

            "Hľadajme spôsob, aby učitelia menej učili a žiaci viac pochopili."

            (Ján Amos Komenský)

            S prianím všetkého dobrého p.vychovávateľka Katka s kolegyňami.

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ 29.3.2023

          • Milá budúca prváčka, milý budúci prváčik, srdečne Ťa pozývame na deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční

            29. marca v stredu od 14:00 hod. do 16:00 hod. v našej škole.

            Spolu sa budeme zabávať, spoznáš našu školu i našich učiteľov. Určite to bude obrovská zábava. Rodičia sa tiež nebudú nudiť, porozprávame im o škole a zodpovieme im na ich všetky otázky.

          • ZDRAVÁ STRAVA = ZDRAVÝ ŽIVOT

          • "Jediný spôsob, ako si uchovať zdravie,

             je jesť, čo nechceš, piť, čo nemáš rád

             a robiť, čo sa ti nepáči."

            (Mark Twain)

            Úrad verejného zdravotníctva SR v spolupráci s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva a Skutočne zdravou školou o.z. vyhlásili celoslovenskú súťaž pre triedy ZŠ pri príležitosti Svetového dňa obezity. Ten každoročne pripadá na 4. marec. Je dôležité poukázať na prevenciu obezity, nakoľko toto ochorenie spôsobuje množstvo komplikácií a veľmi ľahko potrápi celé naše telo.

            Do tejto výtvarnej aktivity - súťaže sa zapojilo aj naše 7. oddelenie ŠKD. Pri tejto príležitosti sme sa spolu porozprávali, ako predchádzať tomuto ochoreniu, čo všetko by sme mali robiť a aj nerobiť, aby sme sa mu vyhli. Dôležité je do nášho bežného dňa zaradiť zdravú výživu, dostatok pohybu. Netreba zabúdať na kvalitný spánok či obmedzenie dlhého sedenia pri televízii, telefóne či počítači.

            Boli sme povzbudení k zapojeniu sa do tejto súťaže, v ktorej sme umelecky zobrazili prvky zdravej životosprávy zo života nás žiakov. Návyky, ktoré získame si často prenášame do dospelosti.

            Úlohou bolo zamerať sa na to, čo je vhodné jesť na desiatu každý deň a naopak aj na to, čo by bolo dobré do svojej desiaty nedávať. Tému sme stvárnili na výkres. Veríme, že svojou prácou sme sami seba utvrdili v tom, aké dôležité je zdravo sa stravovať a dbať na správnu životosprávu.

             

            "Prevencia je lepšia ako liečba."

            "Chorôb je tisíce, ale zdravie je len jedno."

             Žiaci 7. oddelenia ŠKD a Katka.

          • Riaditeľské voľno pre ročníky 5. - 8.

          •             Riaditeľ školy oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov

             udeľuje riaditeľské voľno pre ročníky 5. – 8.

            na deň 22. 03. 2023 (streda)

            vyučovanie je prerušené z organizačných dôvodov – testovania 9 (celoplošné testovanie žiakov 9. ročníka).

            Zároveň Vám oznamujeme,  že 1. stupeň, ŠKD aj ŠJ bude v prevádzke.

            Obedy žiakov 5. až 8. ročníka sú už odhlásené. Ak chcete aby vaše dieťa obed malo, prosím prihláste ho cez www.strava.sk najneskôr do 21.3.2023 do 12:59 hod. Na obed budú môcť žiaci prísť cca od 12:00.

          • Gorazďáci spoznávajú svoje rodné Slovensko, Bratislava - 2. časť

          •       „Najlepším učiteľom je skúsenosť a nie niečí skreslený pohľad." Jack Kerouac

                    Týmto výrokom amerického prozaika a básnika sa riadia aj naši Gorazďáci. Preto sa vo štvrtom ročníku rozhodli spoznávať rodné Slovensko nielen na hodinách vlastivedy, ale objavovať jeho nádherné zákutia aj osobne.

                  A kam nás zaviedla naša túžba po poznaní tentokrát? Skúste opäť uhádnuť!

               Navštívili sme mesto, ktoré leží na hranici s Rakúskom a Maďarskom, čím sa stáva jediným hlavným mestom na svete ležiacim na hranici troch suverénnych štátov. Ak máte na mysli Bratislavu, uhádli ste. Tentokrát sme sa vydali na potulky do nášho hlavného mesta.

             

               Hneď, ako sme vyrazili vlakom zo stanice, upriamili sme pozornosť na okolie a prírodu. Pozorovania sme si poznačili priamo do mapy Slovenska.

                 Po príchode do Bratislavy sme sa vydali na dobrodružnú výpravu, ktorou nás sprevádzal p. tajomník Tomáš, ktorý študoval históriu.

                  Ako prvú sme absolvovali prehliadku Nebeského štítu, ako kopec nazývali obyvatelia mesta pred stáročiami. Dnes má pomenovanie Slavín. Jeho vrchol býval zahalený hmlou a oblakmi. Aj nás privítal v tomto tajomnom „odeve.“ Po vstúpení do areálu pamätníka sme sa okrem iného aj  dozvedeli, že pamätník na Slavíne je vlastne vojenský cintorín, ktorý na prelome 50. a 60. rokov 20. storočia upravili na pietny park s centrálnym pamätníkom a viacerými sochami.

               Po odhalení  záhadného miesta na nás už čakal vláčik Prešporáčik. Povozili sme sa uličkami a zákutiami Starého Mesta Bratislavy. Prostredníctvom audio sprievodcu sme sa dozvedeli o mocnom Uhorskom kráľovstve, ktorého sme boli súčasťou, o vzniku nášho jazyka - slovenčiny, videli sme nádherné historické budovy a dozvedeli sa množstvo zaujímavých faktov.

                 Vláčik nás priviezol až k majestátnym hradbám Bratislavského hradu. Tam sme mali možnosť vidieť nádhernú barokovú záhradu, hradnú studňu a nádvorie. A samozrejme, nenechali sme si ujsť ani prehliadku samotného hradu.

                Po chutnom obede naše putovanie pokračovalo návštevou výstavy v Inchebe. Najväčšie vesmírne dobrodružstvo  Cosmos Discovery. Zoznámili sme sa s históriou pilotovaných letov do vesmíru od ich začiatkov až po súčasné misie. Videli sme stovky originálnych artefaktov z USA a Ruska, ktoré boli vo vesmíre, jedinečnú zbierku skafandrov a skutočné modely vesmírnych lodí, raketoplánov či rakiet. Putovaním vesmírom sme ukončili naše ďalšie dobrodružstvo.

                 Cestou domov vo vlaku na nás opäť čakal kvíz, ktorým sme si preverili, čo všetko sme si dnes odniesli nielen v našich srdiečkach, ale aj hlavičkách.

              Už teraz sa tešíme na ďalšie poznávanie nášho rodného Slovenska. Navštívime nášmu srdcu najbližšiu Žilinu.

          • Zmena poplatku za pobyt žiaka v ŠKD od 1.4.2023

          • V zmysle Všeobecne záväzného nariadenia č. 3/2023, schváleného dňa 21.02.2023 Mestským zastupiteľstvom, riaditeľ školy Mgr. Jozef Englárt, určil s účinnosťou od 1.4.2023 výšku mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou školského klubu detí. Príspevok bude použitý na zabezpečenie bežných výdavkov školského klubu detí.

            Výška mesačného príspevku na úhradu výdavkov:

                 za pobyt za jedno dieťa v ŠKD je  15 Eur

            Termín úhrady príspevku:           do 10. dňa v mesiaci

            Spôsob úhrady:     

            Príspevok sa môže uhradiť mesačne, alebo jednorazovo - maximálne však na obdobie 1. - 6. mesiac a 9. - 12. mesiac kalendárneho roka. Platba sa realizuje bezhotovostne - na príjmový účet školy:

            SK13 5600 0000 0003 0404 8003

            Pri platbe je potrebné uvádzať správny variabilný symbol, ktorý bol pridelený každému žiakovi.

            Znížený poplatok za druhého súrodenca sa na základe Všeobecne záväzného nariadenia č. 3/2023 ruší.

            Zriaďovateľ môže rozhodnúť o znížení alebo odpustení príspevku, ak zákonný zástupca o to písomne požiada a predloží doklad o tom, že je poberateľom dávky v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi.

          • Prosba o darovanie 2% z vašej dane

          • Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, postup ako na to je tu.

            Vyhlásenie s už predvyplneným naším OZ je tu.

          • Stretnutie so Zuzkou Kuglerovou-výnimočnou spisovateľkou

          •            „Čo ma vie dostať, je kniha, ktorú keď dočítate, tak si želáte, aby jej autor bol vaším najlepším priateľom, ktorému môžete zavolať, keď by ste chceli.“ J.D.Salinger

                        A práve naši Gorazďáci zo 4.A mali to šťastie stretnúť a osobne spoznať výnimočnú poetku, spisovateľku, novinárku a v neposlednom rade autorku slovenských povestí pani Zuzku Kuglerovú.

                      Témou besedy bola nielen jej krásna kniha, ktorá nás zavedie do obdobia našich predkov Keltov - Veľká kniha keltských povestí. Dozvedeli sme sa, ako sa z malej neposednej školáčky stala spisovateľka a akú dôležitú úlohu v jej živote zohrala literatúra. Na rad sa dostali aj vtipné školské príbehy z detstva. Mali sme  možnosť načrieť aj do jej súkromného života. Prezradila nám, ktorú knižku venovala svojmu milovanému vnúčikovi Kubkovi. Všetkých nás zaujala svojou ohromnou fantáziou, láskavým srdiečkom a pútavou, bezprostrednou debatou. V závere besedy nemohla chýbať autogramiáda a fotenie.

                    Milá pani Zuzka, ďakujeme za úžasne strávené dopoludnie. Už teraz sa tešíme na ďalšie naše spoločné stretnutie a množstvo kníh, ktoré ešte vyjdú z Vášho pera.