• Gorazďáčikovia a ich prvé vysvedčenie

          •    „ Je to veru veľký pokrok, dnes sa končí prvý polrok. Milí žiaci, školáci, veselí ste prváci.“

                Aj naši najmenší Gorazďáčikovia z 1.A  už majú za sebou prvý polrok v škole. V stredu 31.1.2024 si prevzali svoje vysvedčenie. Urobili veľký kus práce, za ktorý si zaslúžili sladkú odmenu. A keďže majú nielen múdre hlavičky, ale aj šikovné ručičky, odmenu si upiekol každý sám.

                 Aké dobroty sa im podarili, si môžete pozrieť v našej galérii.

          • Príprava na Karneval

          • Plače, my sa smejeme.

            Smeje sa, my plačeme.

            My plačeme od smiechu,

            on pre našu potechu.

            Kto je to?

            Keďže karnevalová sezóna je plnom prúde, pripravujeme sa aj na náš karneval . Vyrobili sme si škrabošky a tiež šašov, ktrorí nás budú zabávať. 

            II. oddelenie ŠKD a vychovávateľka Lenka

          • Tanečná show s M. Žilkom v našej škole

          • Hneď v januári si žiaci 1. až 5.-tych ročníkov užili tanečnú show s M. Žilkom „Prejav sa pohybom“. Tanečník Miroslav Žilka bol neskutočne dobrý. Chvíľami si niektoré deti mysleli, že je to tanečný robot. No nebol. A veru ich aj naučil prvky svojho pohybu a svojich tanečných krokov, čo veľa detí rozhýbalo a veľmi bavilo. Nechýbala ani záverečná autogramiáda, čo hovorí za všetko. Veď nakoniec, pozrite si v zachytenom videu.

            Bola to pre deti výborná motivácia k pohybu do nového roka 2024 a štart, ako sa s radosťou hýbať v rytme.

            Mgr. G. Korenčiková

            ,

            ...

            ...

          • Deň prejavu uznania a pochvaly – deň komplimentov

          • „Pre svet môžeš byť iba jednou osobou, ale pre jednu osobu môžeš byť svetom“

            Brandi Snyder

             

               Všetci občas potrebujeme zažiť príjemný pocit zvláštnosti a dôležitosti. K tomuto pocitu nám často pomôže úprimný kompliment, ktorý vyčarí úsmev na tvári a rozjasní deň.

               Kompliment je niečo, čo povieme niekomu, aby sme mu vyjadrili úctu, uznanie, potešenie z toho, že ho vidíme, že s ním zdieľame malé okamžiky blízkeho stretnutia. A tak sme si i my, deti zo 7.oddelenia  pripomenuli tento deň. Vzájomne sme si vyjadrovali komplimenty medzi sebou. Snažili sme sa to robiť zo srdca, pretože to znamená, že v srdci úctu k sebe aj nosíme. Budeme sa o to snažiť i naďalej, aby sme sa spolu cítili vždy lepšie.

               Malé slová môžu mať veľký vplyv a preto by sme ich mali darovať každý deň. Oceňujme jeden druhého, vyjadrujme lásku a vytvárajme svet plný pozitívnej energie.

             

            7.oddelenie ŠKD a pani vychovávateľka Maťa

          • Hydraulické zariadenia očami šiestakov

          • Hodiny fyziky sme si v šiestych ročníkov spestrili žiackymi projektami z hydrauliky. Okrem vytvoreného funkčného modelu žiaci ostatným vysvetlili, ako pracuje dané hydraulické zariadenie a popísali, ako ho vyrábali.

            Na vytvorenie modelu využili svoje vedomosti, zapojili svoju kreatívnu stránku a cvičili sa aj v trpezlivosti, presnosti. Dôležité bolo zorganizovanie si práce, aby všetko stihli pripraviť do určitého termínu a samozrejme aj spolupráca v tímoch.

            Vytvorené modely boli zaujímavé, originálne, prepracované. Všetci zapojení žiaci majú okrem dobrého pocitu z vykonanej práce aj pochvalu.

            Mgr. Petra Vácvalová

          • U nás veselo - fašiangovo

          • "Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide,

            kto nemá kožuška zima mu bude."

            Fašiangové obdobie je v plnom prúde. Fašiangy sa začínajú v deň Troch kráľov, kedy sa končí vianočné obdobie a začína sa čakanie na jar. Toto obdobie trvá do popolcovej stredy. Fašiangy podľa dobových zvykov slúžili na odháňanie zimy a chladu. K tradíciám patria plesy, tanečné zábavy a samozrejme karnevaly. Obľúbeným zvykom je obliekanie si fašiangových kostýmov a masiek. Tradičným fašiangovým jedlom sú šišky.

            Aj počas fašiangoch je potrebné zapojiť deti do prípravy. Žiaci 8. oddelenia ŠKD sa vzorne pripravujú. Vyrábame rôzne symboly fašiangov - šašov, veselé čelenky, masky...je nám pri tom veselo a už teraz sa tešíme na karneval, kde sa predstavíme v rôznych maskách.

            Žiaci 8. oddelenia ŠKD a Katka.

          • Matematický klokan

          • Milí žiaci,

            máte možnosť zapojiť sa do medzinárodnej súťaže Matematický klokan. Súťaž sa organizuje už 26 rokov. Vyhlasovateľom súťaže je asociácia Kangourou sans frontiéres (organizátorom súťaže v Slovenskej republike je Talentída, n. o.).

            Súťaž sa uskutoční 26. 03. 2024.

            Žiaci 2. stupňa sa v prípade záujmu prihláste do 16. 02. 2024 u p. učiteľky Petry Vácvalovej (kabinet fyziky). Pri prihlasovaní treba uhradiť aj štartovné v hodnote 5 €.

            Kto potrebuje viac informácií, alebo si chce vyskúšať úlohy z minulých ročníkov – všetko nájde na stránke https://talentida.sk/matematickyklokan/.

          • Optika v 8.B

          • V 8.B žiaci zrealizovali v predmete fyzika projekty z optiky. Vyrobili model určitého optického prístroja (periskop, kaleidoskop, okuliare, 3D videnie, camera obscura, jednoduché kino, ...) a vysvetlili spolužiakom princíp jeho fungovania, alebo objasnili, ako vidia iné živočíchy, alebo prečo vidíme rôzne optické klamy. Na realizáciu projektu využili poznatky z optiky, zapojili svoju kreativitu.

            Projekty boli zaujímavé, obohacujúce a poučné. Všetkých zapojených žiakov chcem pochváliť.

            Mgr. Petra Vácvalová

          • Magnetizmus kreatívne

          • V 9.C si v predmete fyzika žiaci pripravili projekty z magnetizmu. Vytvorili vlastnú hru na princípe magnetizmu, ktorej pravidlá ostatným vysvetlili (aby sme si ju mohli zahrať) alebo objasnili niektoré javy, ktoré môžeme pozorovať v živote a ich súčasťou je práve magnetizmus.

            Na realizáciu projektu využili svoje vedomosti, zapojili fantáziu a tvorivosť. 

            Vytvorené projekty boli zábavné, originálne, nápadité. Všetkých zapojených žiakov chcem pochváliť aj touto cestou.

            Mgr. Petra Vácvalová

          • Okresné kolo matematickej olympiády

          • Dňa 24.1. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo matematickej olympiády žiakov piateho a deviateho ročníka.

            Našu školu v okresnom kole reprezentovali žiaci:

             

            v kategórii Z5

            • Eva Bílešová z 5.A triedy,
            • Juraj Odrobiňák z 5.C triedy,

            v kategórii Z9

            • Norbert Ďuráčik z 9.C triedy,
            • Richard Gočál z 9.C triedy.
          • Poďakovanie pre naše mamičky, oteckov a detičky

          •   „Priatelia nám pomáhajú získať sebadôveru a dodávajú nám odvahu pustiť sa do vecí, o ktorých by sme bez nich možno ani neuvažovali.“ Lorna Byrne

               A takýmito priateľmi sú pre našich Gorazďákov z 1.A a 5.A klienti z DSS Synnómia na Vlčincoch. Práve od nich prišlo krásne poďakovanie pre naše mamičky, oteckov a detičky.

               Každý rok spolu absolvujeme niekoľko spoločných aktivít a stretnutí, ktoré napĺňajú naše srdiečka šťastím a láskou. V neposlednom rade nás všetkých učia byť lepšími, empatickejšími a ohľaduplnejšími ľuďmi. 

                Naše veľké ĎAKUJEME patrí p. riaditeľke Ing. Anetke Vavríkovej za krásne poďakovanie, pani vychovávateľke Janke a ich klientom za všetky nezabudnuteľné stretnutia.

               Naše srdiečka zahrieva úprimná radosť z nášho vzájomného priateľstva. Už teraz sa tešíme na ďalšie veľmi príjemne strávené spoločné chvíle.

          • Opäť v školskom kolotoči...

          • "Naše dni v škole sú formované príležitosťami..."

            "...príležitosť robí zlodeja." V našom 8. odddelení ŠKD si vieme "uchmatnúť" čas a tráviť ho čo najpríjemnejšie a možno aj najzaujímavejšie. 

            Ako sme sa po prázdninách stretli, tak sme sa nezastavili. Všetok náš čas trávime tvorením, kreativitou, hraním sa, ale aj vzdelávaním sa.

            Prvé, čo bolo, sme si aj prostredníctvom pracovného listu zrekapitulovali rok, ktorý ubehol ako voda. Každý sme prežil niečo iné, každého to nejako posunulo vpred. A možno nie. Každopádne, všetci očakávame niečo aj v tomto roku. Máme svoje sny, túžby a predstavy. Všetko toto sme si napísali a porozprávali sa o tom.

            Máme tu stále zimu. Tá má ešte svoju moc a určite nepovedala svoje posledné slovo. My sme si takú zimnú krajinku vytvorili a spestrili tak svoje okolie.

            "Chceme napredovať? Tak začnime!"

             Žiaci 8. oddelenia a Katka.

          • V zime sa treba obliekať

          • Oblečiem si bundičku

            nasadím si rukavičku.

            Obujem si topánočku

            vykračujem potichúčku.

            Na hlavu si čiapku dám

            oviniem si dlhý šál.

            Keby silný vietor vial.

             

            S deťmi sme si pripomenuli ake je dôležité správne obliekanie v tomto studenom počasí. Spoločne sme si vyrobili čiapky, šál a rukavice.

            žiaci z II. oddelenia 

        • Olympiáda v anglickom jazyku-okresné kolo
          • Olympiáda v anglickom jazyku-okresné kolo

          • Dňa 17. januára 2024 sa v konalo okresné kolo anglickej olympiády, v ktorom našu školu reprezentoval v kategórii:

            1A Timotej Péchy /6.C/

            1B Nela Kubošová /8.D/. 

             

            Timotej Péchy sa umiestnil na krásnom 3. mieste, z konkurencie 33 zúčastnených škôl. 

            Nela Kubošová je úspešná riešiteľka olympiády.

             

            SRDEČNE BLAHOŽELÁME!