• Turistický krúžok 2.A

          •      „Smiech je šport duše.“


                  A keďže aj naši druháci sa riadia týmto krásnym výrokom od českého esejistu, literárneho kritika  a publicistu Františka Xavera Šaldu, rozhodli sme sa opäť urobiť niečo nielen pre svoje zdravie, ale aj dušu.

                 Pod vedením skvelej trénerky JUMPINGU, Mišky, sme si urobili krásny podvečer na trampolínach Možno ju poznáte aj pod menom Športujeme s radosťou.  Deti spolu so svojimi skvelými rodičmi zažili množstvo zábavy, radosti a smiechu.  :o)

                Veríme, že budúci školský rok sa nám podarí stretávať častejšie. Všetkým prajeme krásne, slnečné a radostné leto.

            video

             

          • UKÁŽKY PRVEJ POMOCI

          • Letné obdobie nám začalo a prázdniny sú pred dverami. Čakajú nás dva mesiace oddychu, dovoleniek, výletov, kúpania sa v bazénoch, či len také nič nerobenie. Prišiel nám čas horúčav a s tým spojených aj niekoľko možných nepríjemností z tepla. Leto je obdobie, kedy sa zvyšuje percento úrazov, mdlôb, pocitov únavy z tepla, či vyčerpanie. Ľudia často podceňujú pitný režim, ochranu pred silným slniečkom, či možné rýchle úrazy.

            My sme si so žiakmi 2. oddelenia ŠKD včera ukázali, ako sa v jednotlivých prípadoch poskytuje prvá pomoc. Situáciu nepodceníme a snažíme sa hneď reagovať. Poskytnutá prvá pomoc často zachráni človeku život.

            Deti to veľmi zaujímalo, boli prekvapené, ako niekedy stačí málo a pomôžeme človeku, či dokonca mu zachránime život. Vyskúšali si našom kamarátovi zajkovi Uškovi masáž srdca, či "dýchanie z úst do úst." Prezreli si základné vybavenie ruksaka prvej pomoci, niektorým som veľmi rada ošetrila drobné niekoľkodňové poranenia na kolienkach. Tie predsa k deťom patria. Na záver sme si pozreli na interaktívnej tabuli priame ukážky prvej pomoci členmi Slovenského červeného kríža.

            Všetkým deťom, rodičom, starým rodičom, učiteľom a zamestnancom našej školy, prajeme krásne leto, plné nazabudnuteľných zážitkov. Prežite ho v zdraví a bez úrazov. Chráňte sa a dávajte si na seba pozor!

            Žiaci 2. oddelenia ŠKD a p. vychovávateľka Katka

          • OZNAM ŠJ

          • Stravu na 28.6.,29.6. a 30.6. 2021 je možné odhásiť najneskôr do piatku 25.6.2021 do 12:00 hod. z dôvodu nulovania skladových zásob.

             V stredu 30.6.2021 sa budú obedy vydávať od 10:00 do 13:00 hod.

                          vedúca ŠJ

          • Svetový deň oceánov v 2.A

          •    Počas celého školského roka sa naši druháci na hodinách obohatenia venovali téme Podmorský svet.

             

             Túto, pre deti veľmi zaujímajú tému, sme zavŕšili 8.júna, kedy každoročne oslavujeme Svetový deň oceánov. Pripomenuli sme si, že oceány zohrávajú dôležitú úlohu v našich životoch. Pokrývajú viac ako dve tretiny Zeme. Ich úloha pri utváraní klímy a čistoty ovzdušia je dôležitá.

            Na čítaní s porozumením  sme sa dozvedeli, čo je oceán.  Vysvetlili sme si jeho význam nielen pre náš život, ale aj pre naše životné prostredie.

            Na hodine matematiky sme správnym vypočítaním príkladov zistili názvy svetových oceánov .

            A samozrejme, tvorivosť a fantáziu sme uplatnili na tvorivých dielňach. Deťúrence namaľovali množstvo krásnych obrázkov.  Vzájomnou spoluprácou vytvorili rozprávkovú rybičku Dory.

            Ako sa nám darilo, si môžete pozrieť v galérii.

          • Oznam pre rodičov

          • Vážení rodičia, vzhľadom na horúčavu panujúcu v triedach, bude od utorka 22.6. 2021 vyučovanie skrátené takto:
            5.-9.ročník bude mať vyučovanie do 11:40 hod., následne obed podľa harmonogramu.
            1.-4. ročník bude taktiež končiť o 11:40 hod, deti pôjdu do ŠKD a po 12:30 hod. na obed. Deti, ktoré nenavštevujú ŠKD, vezmú na obed ich p. učiteľky o 11:40 hod.

          • Deň otcov

          •  Kto je otec?

            -otec je ten, kto ťa podporí pred mamou, že naozaj robíš to, čo povedala...

            -je ten, kto ti hladká vlasy, keď si chorí

            -i ten, kto  ti rozčesáva vlasy, keď sú priveľmi zamotané a mama práve nie je doma

            -je ten, kto ti dovolí jesť na raňajky zmrzlinu, ak o tom mama nevie

            -je ten, ktorý ťa povedie k oltáru.

            A práve otec je ten, kto ti povie, že všetko bude v poriadku...

             

            Milí naši ockovia!

            Ku dnešnému vášmu sviatku posielame vám pusu sladkú.

            A nie jednu, rovno dve!!! Veď sú predsa ľúbené!!!

            Žiaci z 2. oddelenia ŠKD veľmi usilovne pracovali, aby dnes, na Deň otcov mohli potešiť svojich ocinkov. Vyrobili darčeky, ktoré isto potešili a krásnou básničkou vyčarovali nejeden úsmev na tvári ockov, či mamičiek.

            Naši otcovia sú pre nás hrdinovia, ktorí sa zapísali do naších sŕdc a na tomto mieste už navždy zostanú. Preto im patrí naša vďaka.

            Oci ďakujem

          • Oznam - Rozhodnutia o prijatí do MŠ 2021/2022

          • Rozhodnutie o prijatí resp. neprijatí dieťaťa do MŠ od školského roka 2021/2022 si môžu zákonní zástupcovia osobne prevziať v dňoch 14.6.2020 od 7.00 hod do 16.00 hod. a 15.6.2020 od 9.00 hod do 16.00 hod. (Prosím, príďte s dieťaťom a doneste si rodný list dieťaťa. Rozhodnutia sa neposielajú poštou.)