• Vyučovanie v ZŠ po jarných prázdninách

          • Mesto Žilina rozhodlo o otváraní prvého stupňa základných škôl a o materských školách. Platia však tieto podmienky: Pokračovanie vyučovania sa uskutoční za sprísnených protiepidemických nariadení. Pred nástupom do školy bude potrebný negatívny test na ochorenie COVID-19 nie starší ako sedem dní u jedného zo zákonných zástupcov dieťaťa, testovanie budú musieť absolvovať aj zamestnanci škôl. Na obedy prihlasujem všetkých žiakov prvého stupňa (aby nenastala situácia, že dieťa nebude mať obed.) Prosím rodičov, aby odhlásili svoje dieťa z obeda ak nenastúpi. Prosím urobte tak do piatku 13:00Žilinská samospráva odporúča obyvateľom, ktorí v zmysle platných pravidiel potrebujú negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19, aby využívali ponuku permanentných mobilných odberových miest. Zoznam odberových miest s časom fungovania a kontaktnými údajmi na obrázku nižšie.

          • Prevádzka MŠ od 22.2. - 26.2.2021

          • Žiadame rodičov, aby záväzne nahlásili prítomnosť, prípadne neprítomnosť dieťaťa v MŠ v termíne od  22.2. – 26.2.2021 do piatka 19.2.2021 do 8:00 hod triednym učiteľkám, alebo na mail.: emilia.hanova@zsgorazda.sk, prípadne na tel. čísle 041/5253779, 0903/56677

          • Valentín v 2.A

          • „Láska je ten najvzácnejší a najkrajší cit, ktorého je človek schopný a ktorý má mnoho podôb.“ 

            V tomto duchu sa niesla atmosféra v našej triede počas dňa valentínskeho dňa. 

            Hneď ráno potešila naše srdiečka nádherná, sladká valentínska torta, ktorú nám z Kinder-čokoládok pripravila naša milovaná p. vychovávateľka Tonka. 

            Na čítaní s porozumením sme pokračovali v objavovaní valentínskych zaujímavostí. Dozvedeli sme sa, kto to bol sv. Valentín a prečo je tento deň  označovaný ako „Deň zamilovaných". Vypočuli sme si vyznanie lásky, ĽÚBIM ŤA, v 19 jazykoch. A neverili by ste, bola to zábava.

            Na valentínskej matematike sme vylúštili, z akého jazyka pochádza meno Valentín a čo v preklade znamená. 

            Na záver, samozrejme, nemohla chýbať valentínska pošta. 📩💞  Vlastnoručne vyrobené srdiečkové obálky sme si pripevnili na chrbát. Počas krásnych ľúbostných piesní sme si do nich vkladali pripravené valentínky.

            Prajeme Vám, aby ste aj Vy dnešný deň sv. Valentína prežili v kruhu Vašej milovanej rodiny 💝

             

          • Prevádzka MŠ od 9.2.02021

          • Oznamujeme, že MŠ je od utorka 9. februára 2021 otvorená pre všetky deti.

            Zákonný zástupca dieťaťa odovzdá vypísané čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu a čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti dieťaťa. Pri vstupe do MŠ sa budú musieť preukázať certifikátom s negatívnym testom na nový koronavírus Covid19. Upozorňujeme rodičov, že z dôvodu pretrvávajúcej nepriaznivej epidemiologickej situácie požadujeme od detí nosenie rúšok aj v interiéri.

             

          • Nástup do ZŠ od 8.2.2021

          • Na základe zverejnených informácii na stránke Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR sa upravuje vyučovanie v školách a prevádzka v školských zariadeniach od 8. februára 2021. Čakáme ale na oficiálne rozhodnutie ministra školstva lebo momentálne stále platí jeho rozhodnutie z 8.1.2021 o zatvorení škôl. O prípadných zmenách budem hneď informovať. Prosím rodičov žiakov ZŠ aby do piatku 5.2.2021 do 11:00 oznámili najlepšie priamo v prihlasovaní cez edupage či ich dieťa nastúpi so školy a hlavne potrebujem vedieť obedy na pondelok nakoľko musíme objednať potraviny a to sa dá len v pracovný deň vopred.

          • Online ZVIERATKOVÝ deň v 2.A

          •     „Nič nečiní človeka ľudskejším ako láska k zvieratám.“ —  Henry Fielding.

                 Naši druháci majú obrovské a láskavé srdiečka, v ktorých majú miesto aj pre zvieracích kamarátov. Preto sme si ako ďalší zábavný deň urobili práve ZVIERATKOVÝ.

                 Na online hodinách matematiky a slovenského jazyka sme si vypracovali zvieratkové pracovné listy, hádali zvieracie hádanky a objavovali ich stopy. S detektívom Počtárikom  sme pátrali po neuveriteľných faktoch o nich aj o ich spôsobe života..

                 Hodiny obohatenia a prvouky deťúrence venovali vyhľadávaniu informácií o svojich obľúbených zvieratkách, ktoré spracovali a urobili krásne projekty. Všetky naše aktivity sme zakončili prezentáciami, kde sme si vypočuli mnoho pútavých informácií.

                 Verím, že sa radi pozriete, ako sa vašim kamarátom z 2. A darilo.  Dozviete sa zaujímavé a možno aj nové informácie. Stačí si otvoriť naše priložené video.

                 Prajeme príjemný zážitok.


            ​​​​​​​