• Turistický krúžok- Noc v škole

          • Škola je miesto, kde počas dňa počuť veselé detské hlasy. Za tmy je však ponorená do rúška tajomnosti. A práve v tomto čase sa tam môžu diať zvláštne veci. A naozaj. Priestory našej školy ožili v noci z 2. na 3.februára. Kamaráti z turistického krúžku sa zahrali na malých pátračov, ktorých čakala neľahká úloha. Mali nájsť poklad. V škole vládla úplná tma. Nastala skúška odvahy. Museli ukázať nielen svoju šikovnosť, ale poradiť si aj s neľahkými indíciami. A odmena bol práve hľadaný sladký poklad. Samozrejme, že si všetci na ňom pochutnali. Po dobrodružnej noci a chutných raňajkách nasledovalo športové dopoludnie. V telocvični sme si spolu s ujom trénerom Jožkom zasúťažili. Vyskúšali sme rôzne športové hry ako futbal, rugby, florbal. Nebolo väčšej odmeny pre všetkých športovcov ako čerstvá voňavá pizza. Vychutnali sme si ju pri spoločnom obede. Lúčili sme sa príjemne unavení a plní nových zážitkov. Už teraz sa tešíme na napínavé dobrodružstvá počas ďalšej tajomnej noci v škole. 

          • Školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 12.2.2020 sa uskutočnilo školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín pre 2.a 3. kategóriu, teda pre žiakov 5.-9. ročníka.  Porota ocenila týchto súťažiacich:

            2.kategória -poézia- Michal Kováčik - 6.A- 2.miesto, Dalibor Dlugoš - 5.C -3.miesto

                               - próza- Mária Beniačová - 5.A- 2.miesto, Alexandra Wollnerová - 5.C- 3. miesto

            3.kategória- poézia- Michaela Pinďáková - 8.B- 2.miesto

                               -próza- Dominik Dlugoš - 7.B- 2.miesto, Peter Simon Košút-7.A -3.miesto

             

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Na školskom kole HK za 1. stupeň sa stretlo až 24 šikovných recitátorov s peknými literárnymi ukážkami.

             Deti s najlepším výkonom odchádzali s diplomom a peknou knihou a ostatní s pamätným listom a sladkou odmenou. A tu máme víťazov:

            Poézia:1. miesto Timea Kotschnerová 4. A,B / postupuje do okresného kola / 2. miesto Liliana Lacková 3.B,

            3. miesto Matúš Beniač 1. A a Juraj Šarlay 3.D

            Próza: 2. miesto Samuel Béreš 3. B a 3. miesto Matej Pastorek 1.A

          • Lyžiarsky výcvik 1.A,1.B,3.A,3.B

          • K zime patrí poriadna lyžovačka, a preto sme sa rozhodli aj tento rok zobrať našich malých kamarátov na lyžiarsky výcvik. Nevedeli sme sa dočkať pondelka rána, kedy sme plní očakávania naložili celý lyžiarsky výstroj do autobusu a vydali sme sa na cestu do Vrátnej, kde na nás už čakali naši inštruktori lyžovania. Počasie nám prialo, dokonca aj slniečko sa rozhodlo potešiť nás a ohrievalo nás svojimi lúčmi. Všetky deti hneď od prvých chvíľ s nadšením počúvali svojich nových učiteľov a robili všetko preto, aby práve ony mohli v piatok stáť na stupni víťazov a pýšiť sa medailou z pretekov. Najväčší pokrok urobili deti, ktoré sa v pondelok prvýkrát postavili na lyže. Na konci už dokázali bezpečne zlyžovať celý kopec. Piatok bol pre našich žiakov výnimočným dňom. Čakali ich nielen preteky, ale aj vysvedčenie. A pre našich malých prváčikov to bolo PRVÉ vysvedčenie v živote. Keďže sú veľmi šikovní, zaslúžili si postaviť sa na stupne víťazov, a takto netradične dostať svoje PRVÉ vysvedčenie. Veríme, že naň budú spomínať ešte veľmi dlho. Naše poďakovanie patrí nielen malým lyžiarom, ale aj lyžiarskej škole FATRASKI a jej skvelým inštruktorom Barborke, Saške, Zuzke, Miškovi a Števkovi. Už teraz sa tešíme na ďalší lyžiarsky výcvik.