• Vianoce v 1.A

          • „Sú chvíle, kedy život ti daruje momenty nečakanej krásy.“ – Fabio Volo

            A takéto krásne chvíle sme si urobili aj my v 1.A triede spolu s rodičmi, súrodencami a všetkými, ktorých ľúbime.

            Čarovnú vianočnú atmosféru navodili deti  koledami a vinšami. Následne sme si zasúťažili v lovení vianočných kaprov, zahrali stoličkový tanec a iné zábavné hry. Urobili sme si malú hostinu z dobrôt, ktoré nám prichystali nielen naše mamičky, ale aj z perníkov, ktoré si samé urobili a vyzdobili deti. Triedu nám prevoňali aj vianočné oblátky, ktoré nám prišiel napiecť ujo Jožko. Strávili sme spolu príjemné predvianočné popoludnie, ktoré si určite zopakujeme aj o rok.

            Všetkým Vám prajeme pokojné, požehnané a radostné vianočné sviatky prežité v kruhu najbližších a v novom roku veľa, veľa zdravia a splnených prianí. Vaša 1.A.

          • Turistický krúžok- poďakovanie

          • Posledné stretnutie turistického krúžku v tomto kalendárnom roku 2019 sme sa rozhodli venovať našim skvelým rodičom. Je pre nás veľmi dôležité, aby nielen deti rady chodili do školy, ale aby aj naši rodičia vedeli, že sme tu pre nich a že sa na nás môžu kedykoľvek obrátiť s akýmkoľvek problémom. Preto sme sa rozhodli založiť novú tradíciu a aspoň jedenkrát do roka sa stretnúť mimo školy a spoločne stráviť príjemné chvíle. Tento čarovný predvianočný čas je na to ako stvorený. Spríjemnili sme si ho návštevou predstavenia úžasného divadla Kapor Na Scéne a vianočných trhov.

            Naše veľké Ďakujeme patrí našim rodičom, ktorí si našli čas v tomto predvianočnom období a strávili s nami krásny večer, ale aj tým, ktorí s nami absolvovali výlety v r. 2019.

            Všetkým Vám želáme pokojné a radostné vianočné sviatky v kruhu najbližších a v novom roku hlavne veľa, veľa zdravia a splnených prianí. Ž&Z

          • Mikuláš v 1.A - Kongo

          • Na svätého Mikuláša, neučí sa, neskúša sa - to je veta, ktorú zvyknú deti v škole písať na Mikuláša na tabuľu dúfajúc, že sa tým vyhnú bežnému školskému vyučovaniu. Preto sme sa aj my rozhodli stráviť Mikuláša netradične a navštívili sme zábavné rodinné  centrum Kongo. Deti sa mali možnosť vyšantiť, vybehať, vyskákať na najrôznejších hojdačkách, šmýkačkách, tobogánoch, trampolínach... Unavení, ale spokojní sme sa vrátili do školy, kde nás na druhý deň navštívil Mikuláš aj so svojimi pomocníkmi. A keďže sme všetci poslúchali :o), priniesol nám aj sladkosti. Ďakujeme. 

          • Okresné kolo technickej olympiády

          • Dňa 28.11.2019 sa žiaci úspešní v školskom kole olymiády zúčastnili okresného kola technickej olympiády. V kategórii B nás reprezentoval Martin Morháč zo 7.A a v kategórii A Martin Kavacký z 9.B a Lukáš Klein 9.B. Martin Kavacký a Lukáš Klein si vybojovali 2. miesto.

          • Turistický krúžok- O snehuliakovej mrkve

          • Tentokrát sme sa vybrali potešiť naše srdiečka do Domu umenia Fatra. Tam nám Divadielko z klobúka z Banskej Bystrice zahralo zimný príbeh s pesničkami o nevšednom kamarátstve hladného zajačika, ktorý putoval zasneženou krajinou a smiešneho nesmrteľného snehuliaka, ktorý si privyrábal tým, že pracoval ako živá socha. 

            Deti si mali možnosť priniesť namaľované obrázky na tému O snehuliakovej mrkve. Po predstavení vyžrebovali niekoľko krásnych prác. Medzi ocenenými boli aj deťúrence z našej školy Alicka Strýčková, Evička Bílešová a Emka Kopincová, k čomu im srdečne gratulujeme. 

            Úplne na záver čakalo všetky deti milé prekvapenie v podobe Mikuláša, ktorý im porozdával sladkosti. Spokojní a plní zážitkov sme sa vrátili domov.