• Ženy naše...

          • "Ženy naše...

            nezáleží na tom či ste ruža,

            tulipán, margarétka či snežienka.

            Dôležité je,

            že dokážete kvitnúť."

            Pri príležitosti Medzinárodného dňa žien sme chceli aj v našom 8. oddelení potešiť ženu zo svojho okolia. V našom veku je tou "naj" ženou stále naša mama. Okrem silného objatia a vrúcneho bozku, ktoré od nás dostali  sme im vyrobili milé snežienky.

            "Všetkým ženám prajeme šťastie len,

            prajeme im krásu k tomu,

            nech sú ozdobou každého domu."

            S úctou k všetkým ženám žiaci 8. oddelenia ŠKD a Katka.

          • Všetko najlepšie k MDŽ

          • Dnes je sviatok všetkých žien,

            prajeme  vám šťastie len,

            šťastie cez deň, šťastie v splne,

            nech sú Vaše srdcia nehou plné.

             

            Darovanie kvetov k MDŽ, sa stalo celosvetovým štandardom. Každý rok 8. marca, muži aj ženy vyjadrujú podporu a uznanie každej žene v ich živote.  Keďže mamička je jednou z najdôležitejších žien v našom živote, v školskom klube sme sa rozhodli jej vyrobiť kvietok. 

             

             

             

             

            II. Oddelenie ŠKD a vychovávateľka Lenka

          • Dinosaury v ŠKD

          • Dinosaury odjakživa priťahujú pozornosť ľudí, no najmä detí. V školskom klube sme si spravili týždeň dinosaurov.  Veľa sme si o dinosauroch čítali, vyrobili sme si vlatný Dino park a tiež sme mali kino, kde sme si pozreli rozprávku o dinosauroch. 

            II. oddelenie ŠKD

          • Naše nôžky

          • ,,Naše nohy sú jediné vozidlo, ktoré nás vozia celý život." 

             

            O  naše nohy by sme sa mali starať ,pretože na nich stojíme celý život. S prváčikmi sme sa rozhodli si ich trocha pomasírovať. Požičali sme si senzorický koberec s rôznymi povrchmi. Každý žiak si po koberci pochodil, tí odvážnejší skúšali aj skákať.  

            II. oddelenie ŠKD 

          • Piatok bez školských tašiek

          • Prísť do školy a priniesť si školské pomôcky v niečom inom ako je tradičná školská taška. Toto bola výzva netradičného piatku. Nemožné? Pre žiakov našej školy určite nie. Aj keď si mnohí určite dlho lámali hlavu, v čom si prinesú do školy aspoň desiatu, zvládli to na výbornú. A že sme vyvaľovali oči nad niektorými originálnymi kúskami.

          • Komiks ako umenie

          • Vo štvrtok sa žiaci V.A a VII.A zúčastnili prezentačno-vzdelávacieho podujatia v Krajskej knižnici, na ktorom im sestry Ivana a Zuzana Jančové predstavili svoju komiksovú tvorbu, previedli ich svetom komiksov, ktorý je mládeži blízky. Teoretické informácie si žiaci mohli vyskúšať v praxi pri tvorbe vlastného komiksu. Všetky vytvorené diela kladne ohodnotili aj autorky. V závere si autorky vyskúšali, či ich žiaci počúvali a za správne odpovede ich odmenenili svojimi komiksami.

          • Hurá do nášho átria

          • " S pomocou kníh sa mnohí stávajú učenými i mimo školy.

            Bez kníh nebýva nikto učený ani v škole."

            (J.A. Komenský)

            Naše školské átrium prebehlo rekonštrukciou. Pribudli lavičky i stoličky. Všetko je tam pekné a čisté. Už len čakáme, kedy sa to tam celé zazelenie a my tam budeme chodiť s veľkou radosťou. Prvé slnečné lúče nás do tohto nášho átria vylákali a strávili sme tam príjemné popoludnie. Prečítali sme si báseň s tématikou jari, porozprávali sme sa o nej a následne ju znázornili malou ilustráciou. Toto miesto nám ponúka veľa možností ako tam stráviť spoločný čas. Pracuje sa tam skvele, je tam ticho a kľud.

            Žiaci 8. oddelenia ŠKD a Katka.

          • Puzzle pre Lucku

          • Zbierka pre Lucku sa nám krásne rozbehla. Veľmi nás teší, ako puzzle krásne pribúdajú. No nielen to. Aj rôzne hračky a čo nás veľmi teší, Lucke tam prikladáte aj vašu poštu, ktorou ju chete tiež potešiť.

            Chceme vás informovať, kto chce ešte Lucke priniesť puzzle, môže tak urobiť do tohto piatka - do 08.3.2024.

            Po tomto dni všetko Lucke odovzdáme priamo v Terchovej.

            ĎAKUJEME, že spolu pomáhame!!!

          • Súťaž Expert

          • Dňa 28. 02. 2024 sa na škole konalo vyhodnotenie celoslovenskej súťaže Expert. Zapojiť sa mohli žiaci piateho až deviateho ročníka školy a mohli si otestovať svoje vedomosti v konkurencii rovesníkov z celej Slovenskej republiky.

            Súťaž sa uskutočnila 28. 11. 2023 a celkovo sa do nej zapojilo takmer 13 392 žiakov.

            Našimi najúspešnejšími riešiteľmi sa stali Martin Hudák zo 7.A, Jakub Koťka zo 6.C a Ján Hamara zo 6. A.

            Ďalšími úspešnými súťažiacimi boli z piateho ročníka Alica Strýčková, Dominika Mrázková, Laura Teniaková, Alica Adamcová (všetky z 5.A), Klára Nemcová (5.B) a Juraj Odrobiňák (5.C).

            Zo šiesteho ročníka sa úspešne popasovali s úlohami aj Martin Turiak, Tomáš Cudrák (obaja 6.A) a Michaela Podracká (6.C).

            Všetci zúčastnení si okrem pochvaly za snahu odniesli diplom, sladkú odmenu a malú pozornosť zo spoločnosti Talentída. Najúspešnejší riešitelia získali aj vecné ceny.

            Mgr. Petra Vácvalová

          • Moje ďakujem a prosím

          • 1.marca bol medzinárodný deň modlitby.

            V našom 8. oddelení ŠKD sme tento deň venovali vzácnym slovám.

            ĎAKUJEM a PROSÍM.

            Každý z nás za niečo ďakuje a o niečo prosí. Je to tiež istý druh modlitby. Používame slová, ale niekedy nám na svoje vyjadrenie stačí iba milé gesto alebo skutok. Často dvíhame, či skláňame hlavu, inokedy spíname svoje ruky. Symbol týchto rúk sme využili aj my na svoje modlitby. Ilustráciou a na zadnej strane svojím písomným prejavom. Toto bolo naše vyznanie. Väčšina z nás ďakovala za svoj život, za svojich rodičov.

            Ďakujme a prosme!!!

            Žiaci 8. oddelenia ŠKD a Katka.

          • Prichádza jar

          • NA MALEJ LÚČKE POD BREHOM,

            SNEŽIENKY DRIEMU POD SNEHOM.

            RAZ IM SNEH SLNKO ROZTOPÍ A

            POVIE VŠETKÝM DOKOPY:

            VSTÁVAJTE SNEŽIENKY UŽ JE ČAS,

            VEĎ VY STE PRVÉ Z JARNÝCH KRÁS.

             

            Tento rok k nám jar prišla skôr. Príroda sa prebúdza zo zimného spánku. Už nájdeme aj prvé jarné kvietky. S prváčikmi sme si vyrobili snežienky a obrázkami vyzdobili triedu. 

            II. oddelenie ŠKD a vychovávateľka Lenka

          • Anatomický park

          • Dňa 27. 02. 2024 naši siedmaci navštívili Anatomický park, ktorý pre nich pripravili študenti Strednej zdravotníckej školy v Žiline. Žiaci absolvovali rôzne stanovištia, kde sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o ľudskom tele. Na záver absolvovali krátky test, kde si preverili svoje vedomosti. V teste boli siedmaci úspešní. Všetci strávili zaujímavé a poučné dopoludnie.